Af en toe gaan pa en moe. Liedjes voor kinderen 2019-01-12

Af en toe gaan pa en moe Rating: 6,8/10 931 reviews

Heleentje van Capelle

af en toe gaan pa en moe

De liedschrijver en de datering van het liedje zijn onbekend. En spoedig gaan we weer! Voor enkele tientjes hadden we daar op de camping een gastvrij onthaal, ergens midden tussen de bossen die in deze tijd op hun mooist zijn. Kom hier Roza, je bent mijn zusje, je bent mijn zusje. Heeft mama een goede bui en is papa niet te lui nou dan gaan we naar de speeltuin. Vele talen kennen een kinderliedje op deze melodie, zoals bijv.

Next

SeniorPlaza

af en toe gaan pa en moe

Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom. Heel de dag is het dan feest Tot we er uit zien als een beest En we heerlijk in de speeltuin zijn geweest Kleine Jan valt van de wip Valt z'n tanden door de lip Hij brult als een wilde Als papa verbinden wil Mien draait in de molen rond Jankend als een jonge hond Want ze wil eruit En dat ding dat staat niet stil Heeft mama een goede bui en is papa niet te lui Nou dan gaan we naar de speeltuin Ma draagt broodjes in een mand Pa de trommel met verband Ja dan gaan we naar de speeltuin En we wippen en we draaien En we schommelen zo fijn tot we mis'lijk van het draaien En de limonade zijn. Kere weerom, reuze, reuze kere weerom, reuzegom. Mijn moeder heeft dit voor mijn twee oudste kinderen van 32 en 27 steeds geziongebn toen ze nog klein waren. Tingelingelinge pannekoek, Stroop met rozijnen, Tingelingelinge pannekoek, Kom op bezoek! Refr Heeft mama een goede bui en is papa niet te lui Nou dan gaan we naar de speeltuin! Het oorspronkelijke liedje dat langer is dan bovenstaande versie werd uitgebracht door The Chico's in 1955. Moeder geeft maar kaas en brood, maar kaas en brood de reuze is dood. Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar 's zondags niet.

Next

Kinderliedjes

af en toe gaan pa en moe

Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom. Ik ben Marion Middendorp, de oprichter van Oudersenzo! Moriaantje zo zwart als roet Ging eens wandelen zonder hoed Maar de zon scheen op zijn bolletje Daarom droeg hij een parasolletje Moriaantje zo zwart als roet Ging eens wandelen zonder hoed Maar de zon scheen op zijn bolletje Daarom droeg hij een parasolletje Af en toe gaan pa en moe, met ons naar de speeltuin toe, dat is voor ons kinderen, het fijnste wat bestaat. Komen wij dan 's avonds thuis vuil van zand en stof en gruis dan zegt papa boos: 'Dit was beslist de laatste keer! En op die bloem daar zit een bij een lelie- leliebij. Ma draagt broodjes in een mand Pa de trommel met verband Ja dan gaan we naar de speeltuin En we wippen en we draaien en we schommelen zo fijn Tot we mis'lijk van het draaien en de limonade zijn Heel de dag is het dan feest tot we er uit zien als een beest en we heerlijk in de speeltuin zijn geweest. De jongens op hun houten been Rij maar door mijn poortje heen.

Next

Kinderliedjes

af en toe gaan pa en moe

Heeft Mama een goede bui en is papa niet te lui nou dan gaan we naar de speeltuin. Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom. Stoute jongen, je mag niet klikken anders krijg je zeven tikken. In deze blogs schrijf ik over de dingen die ik doe of die me bezig houden. Eerste versie is oorspronkelijke tekst. Ik ben moeder van een engeltje en van een flinke puberzoon.

Next

Liedjes voor kinderen

af en toe gaan pa en moe

En spoedig gaan we weer! We hadden daar op honderd vierkante meter een leuke plek, verscholen tussen de bomen voor ons zelf, omringd door eekhoorns, vinken en roodborstjes. Deze website maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Marie mara maroesjkaka Marie Marie mara Marie mara maroesjkaka Marie Marie mara. Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom. De tekstdichter en de datering van het liedje zijn onbekend.

Next

Af en toe gaan pa en moe........

af en toe gaan pa en moe

Heel de dag is het dan feest, tot we'r uitzien als een beest en we heerlijk naar de speeltuin zijn geweest. Kleine Jan valt van de wip, valt z'n tanden door de lip hij brult als een wilde als papa verbinden wil, Mien draait in de molen rond jankend als een jonge hond want ze wil eruit en dat ding dat staat niet stil Refr Komen wij dan 's avonds thuis, vuil van zand en stof en gruis, dan zegt papa boos: Dat was beslist de laatste keer Maar we zeuren al weer gauw: mama wanneer gaan we nou nog es naar de speeltuin? De meisjes op de klompen. . Deze melodie is afgeleid van het liedje 'Toen onze mop een mopje was'. Heeft mama een goede bui en is papa niet te lui nou dan gaan we naar de speeltuin.

Next

Kinderliedjes met muziek A

af en toe gaan pa en moe

Dit kinderliedje is afgeleid van een achttiende-eeuws volksliedje 'Kortjakje seer hups en fijn' het liedblaadje heeft als titel: 'Van Ragel Valderappus, zittende op 't raedhuys van de Markus brug'. Moeder tapt het beste bier, het beste bier de reuze is gier. Alles lacht, welk een pracht heeft de mei gebracht. De laatste zin wordt ook gezongen als: 'fal, fal, falderalderalderaldera'. Vogels bouwen nu hun nest en de zon die doet haar best. Kom hier Roza, je hebt een ander, ja, ja. Tweede is geen officiƫle variant, zie.


Next

Het Oudhollandse hoekje

af en toe gaan pa en moe

Heel de dag is het dan feest tot we 'r uitzien als een beest nu we heerlijk in de speeltuin zijn geweest! O wat 'n spijt, o wat 'n spijt. Lien draait in de molen rond Jankend als een jonge hond Want ze wil er uit en dat ding dat staat niet stil. Kere weerom, reuze, reuze kere weerom, reuzegom. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. Maar de dokter was te laat, tiereliereliere maar de dokter was te laat, tierelierelom. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website je het meest interessant en nuttig vindt. De tekstdichter en de datering van het liedje zijn onbekend.

Next

Kinderliedjes met muziek A

af en toe gaan pa en moe

Neem gerust met mij op! En we wippen en we draaien en we schommelen zo fijn tot we misselijk van het draaien en de limonade zijn. Lien draait in de molen rond jankend als een jonge hond want ze wil er uit en dat ding dat staat niet stil! Achter de molen daar staat een bloem een lelie- leliebloem. Lien draait in een molen rond, jankend als een jonge hond, Want zij wil er uit en dat ding dat staat niet stil Heeft mamma een goede bui en is pappa niet te lui, Nou dan gaan we naar de speeltuin Ma draagt broodjes in een mand, pa de trommel met verband En dan gaan we naar de speeltuin En we wippen en we draaien en we schommelen erbij Tot we misselijk van het draaien en de limonade zijn Heel de dag is het dan feest, tot we er uit zien als een beest, Nu we heerlijk in de speeltuin zijn geweest Komen wij dan 's avonds thuis, vuil van zand en stof en gruis, dan zegt Papa boos: Dat was beslist de laatste keer Maar we zeuren al weer gauw: mama wanneer gaan we nou nog es naar de speeltuin?. Daar vond'k mijn zusje t'rug. Moeder stopt al ras het vat, al ras het vat de reuze is zat. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Next

GC29ECQ Af en toe gaan pa en moe... (Traditional Cache) in Noord

af en toe gaan pa en moe

Meester, ga gerust uw gang voor een tik ben ik niet bang. Ook het liedje '' is op deze melodie. De andere teksten heb ik nu voor het eerst gehoord en de bijbehorende passende beelden van toen. Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom. A B C D E F G meester de jongens nemen knikkers mee. Op die brug, op die brug. Afgeleid van een Frans liedje: 'Petit homme avocat' datering onbekend.

Next